Boodschappenlijst
4 grote biologische scharreleieren
3 eetlepels fijne suiker
240 g patentbloem
½ theelepel bakpoeder
240 ml melk
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels ongezouten boter
250 g verse aardbeien, in vieren of gehalveerd
50g pure chocolade
Voor de cacaosuiker
1 eetlepel poedersuiker
½ eetlepel cacaopoeder
In Amerika is Valentijnsdag een groot feest, het wordt zelfs met de kinderen op school gevierd. Het begint vaak 's ochtends al, met een speciaal ontbijt. Nu vonden wij dat wel een leuk idee, maar dan in afgeslankte vorm. Dat is voor ons al meer dan genoeg. Waar het idee vandaan komt dat dit een 'Dutch' recept is zouden wij echt niet weten :D
Zo maak je een Dutch baby pancake met aardbeien
- verwarm de oven voor op 220°C en zet er een 20x30cm ovenschaal in
- was de aardbeien en snij ze in de helft of in vieren
Doe eieren, suiker, melk, bloem, bakpoeder en vanille in een grote kom.
Mix alles tot een glad beslag en laat het 20 minuten rusten.
Schenk dan het beslag in de ovenschaal maar pas op, heet!
Strooi 200 gram van de aardbeien over het beslag.
Bak de pannenkoek in 20-25 minuten gaar.
Roer cacao en suiker door elkaar.
Smelt de chocola au bain marie.
Zeef de chocoladesuiker over de pannenkoek.
Bedruppel met chocolade en strooi er het restant aardbeien over.
Wat een goed begin van de dag, zo'n lekkere baby-pannenkoek. Fijne Valentijnsdag!