Boodschappenlijstje voor 4 personen
20 gram boter / 1 eetlepel olie
4 kipfilets
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 grote of 6 kleine sjalotten, gehalveerd
takje rozemarijn
2 teentjes knoflook, heel
2 appels, gehalveerd
200 ml kippenbouillon
200 ml appelcider of appelsap
50 ml slagroom
Dit perfecte herfstrecept komt uit Normandië maar... hebben we dit al niet eerder gemaakt? Nee! We maakten Normandische varkenshaas en Normandische pannenkoeken maar nog geen Normandische kip. Deze 3 herfstrecepten hebben nog iets gemeen behalve Normandië: ze worden alledrie met appels gemaakt. Logisch, want er groeien veel appels Normandië en in deze recepten spelen ze de hoofdrol!
Zo maak je Normandische kip
Verhit de boter en olie op laag vuur
Snij de kip in repen.
Kruid de kip-stroken goed.
Braad de kip rondom aan.
Tot de kip gelijkmatig bruin is.
Maak intussen de sjalotten, knoflook, appels en rozemarijn schoon
Snij de uien in vieren, laat de knofllok heel.
Schil en snij de appels door de helft.
Rits de blaadjes van de rozemarijn.
Neem de kip uit de pan.
Bak ui en knoflook tot ze bruin zijn.
Voeg er de rozemarijn aan toe.
Bak de appels aan de randen bruin.
Meet het appelsap en de kippenbouillon af
Roer het sap door de hete kippenbouillon.
Schenk het in de pan.
Neem de appels uit de pan.
Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hetelucht
Roer de room erdoor.
Leg kip en appels terug in de pan.
Laat de kip 15 minuten garen.
Bak de aardappelschijfjes goudbruin.
Roerbak de asperger broccoli tot het beetgaar is.
Bon appétit!