De boodschappen
190 gram fijne kristalsuiker
190 ml slagroom
4 vrije uitloop eiwitten
40 gram hazelnoten
60 gram bigareux
boter om in te vetten
Chocolade saus
65 gram chocola (72% cacao)
65 ml slagroom
Een apart & erg lekker dessert is de nougat parfait. Niet moeilijk en dus heel geschikt om met de kids te maken. Bovendien doe je de kids een groot plezier als je ze de noten met een deegrol laat pletten ;D Maar maak de noten wel fijn anders wordt het een dure rekening bij de tandarts!
Zo maak je Nougat Parfait
Zet de suiker laag op.
Tot het gesmolten en bruin is.
Rol op bakpapier de noten er door.
Plet ze na een uurtje harden.
Doe de eiwitten in een grote kom.
Klop ze stijf met de mixer.
Blijf kloppen tot je stijve pieken ziet.
Vet een cakebakblik van 25 cm lang in.
Schep de slagroom door het eiwit.
Check of de harde suiker fijn genoeg is.
Roer noten, suiker & kersen er door.
Schep de mix over in het bakblik.
Plaats de vorm minstens 2 uur in de vriezer.
Zo komt de parfait er uit.
Weeg en meet chocola en room af.
Doe beide in een kom.
Smelt de chocola au bain marie.
Stort de parfait uit het bakblik en snijdt hem in plakken.
Druppel er royaal chocoladesaus over. Ce est tres délicieux!