SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Nu bakken we Drakenbroodjes

bij de Pompoensoep
De Jaarfeesten, Herfst en Broodjes bakken
Drakenbroodjes sidepic

Boodschappenlijstje
1 theelepel gedroogde gist
150 ml havermelk
25 gram honing
40 gram (plantaardige) boter
150 gram speltbloem
100 gram speltmeel, volkoren
½ theelepel zout
Decoratie
amandelen
rozijnen

Drakenbroodjes sidepicll

Voor het Michaëlsfeest bakken we dit jaar kleine drakenbroodjes. De monstertjes hebben ze vorig jaar op school met Juffie gebakken dus ze weten precies hoe het moet. Het lukt dan ook prachtig. De kleine draken zien er gevaarlijk uit met hun amandelschubben en rozijnenogegen! 

Zo maak je mini-drakenbroodjes

Drakenbroodjes 01
Drakenbroodjes 02
Drakenbroodjes 03
Drakenbroodjes 04

Roer de gist door een beetje warm water en zet opzij.

Roer de bloem met speltbloem en het zout door elkaar.

Doe de melk met honing en boter in een steelpannetje.

Wacht en roer tot de boter gesmolten is.

Drakenbroodjes 05
Drakenbroodjes 06
Drakenbroodjes 07

Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet de gist er in.

Voeg dan ook het gesmolten botermengsel aan het meel toe.

Spatel het even goed door elkaar in de kom.

Drakenbroodjes 08
Drakenbroodjes 09
Drakenbroodjes 10
Drakenbroodjes 11

Kneed het 10 minuten met de hand.

Vet een grote, schone kom licht in met olijfolie.

Vorm een bal van het deeg en leg het in de kom.

Maak een schone theedoek nat met warm water en wring uit.

Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg in 1½ - 2 uur rijzen op een warme plek tot verdubbeld in hoeveelheid

Drakenbroodjes 12
Drakenbroodjes 13
Drakenbroodjes 14
Drakenbroodjes 15

Neem het gerezen deeg uit de kom.

Kneed het kort door.

Verdeel het in 6 stukken van +/- 100 gram.

Vorm 6 kleine draken van het deeg.

Drakenbroodjes 16
Drakenbroodjes 18
Drakenbroodjes 19

Dek af met een warme doek en laat ze nog 30 minuten rijzen.

Druk amandel-schubben en rozijnen-ogen in de draken.

Verwarm de oven voor op 225°C en zet een bakvorm met water onderin de oven

Bak de draakjes 10-12 minuten op 225°C, draai de oventemperatuur omlaag naar 200°C en bak ze in nog 10-12 minuten goudbruin

Drakenbroodjes 20
Drakenbroodjes homepage

Laat de drakenbroodjes afkoelen op de bakplaat.

En daar komt Joris al aan...pas maar op draken!

Een mooi Michaëlsfeest gewenst!