De boodschappen voor 2
75 gram crème fraiche
2 vrije uitloop eieren
enkele bieslooksprieten
naar smaak
zeezout & versgemalen peper
nootmuskaat
Dit simpele snelklaar gerechtje kun je op allerlei manieren aanpassen, dit is alleen het basisrecept. Je kunt het ovenpotje bijvoorbeeld aanvullen met gerookte zalm en garneren met visseneitjes. Maar ook met kip, spek, ham, salami, chorizo of allerlei soorten kaas, paddenstoelen of groenten. Wat je maar aan restjes hebt of lekker vindt, alles kan erbij.
Zo maak je Oeufs en cocotte
Weeg de crème fraiche af.
Verdeel de helft van de creme over de ramekins.
Voeg nootmuskaat, zout, peper & bieslook toe.
Verwarm de oven alvast voor op 180°c.
Breek in iedere ramekin een ei.
Verdeel de rest van de crème over de ramekins.
Zet de potjes in een warm waterbadje in de oven.
De ramekins moeten half onder staan en 15 minuten bakken.
Knip er nog wat bieslook over en geef er grof landbrood bij.