Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
snufje zout
2 vrije uitloop bio-eieren, M
500 ml halfvolle melk
stukje boter, om in te bakken
200 gram bacon of ontbijtspek
keukenstroop
Vandaag bakken we vintage pannenkoeken want deze maand, op de 18e, is het weer Nationale Pannenkoekendag. In het hele land bakken scholen pannenkoeken en de schoolkinderen brengen ze naar de opa's en oma's. Wij bakken pannenkoeken met spek erin en stroop erbij. Net als toen oma nog klein was ;))
Zo maak je spekpannenkoeken met stroop
Zeef meel en zout in een grote kom.
Klop de eieren schuimig.
Meng de melk door de eieren.
Maak een kuiltje in het meel.
Schenk het melkmengsel in gedeelten bij het meel en klop het door met een garde tot het een glad beslag is
Klop goed zodat er geen klontjes zijn.
Bak het spek knapperig.
Giet het beslag over het spek.
Bak de pannenkoeken in enkele minuten goudbruin
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant bruin.
Geef keukenstroop bij de spekpannenkoeken.
Lekker!