De boodschappen voor 2 personen
3 vrije uitloop eieren
50 gram ham, in kleine blokjes
50 gram geraspte oude kaas
15 gram boter
een mespunt zeezout
versgemalen zwarte peper
Een simpel en snel lunch gerecht is deze omelette met kaas & ham. Erg lekker maar wel op een vrije dag eten want hij is veel voedzamer dan een bruine boterham met kaas.
Je kunt geen omelette maken zonder eieren te breken ;) dus...
Klop de eieren luchtig los met zout en peper.
Smelt de boter in een koekenpan die niet aanbakt.
Giet de eieren in de pan, het ei stolt bijna gelijk.
Het centrum van de omelette moet nog vloeibaar zijn (zie de close-up hiervoor). Schudt de pan even heen en weer zodat de omelette los blijft.
Strooi de kaas en 3/4 van de ham er op.
Als de kaas is gesmolten is de omelette bruin.
Klap hem dubbel met een spatel.
Laat de omelette op een warm bord glijden en strooi het restant hamblokjes er over.
Serveer de omelette met landbrood en gemengde sla met tomaat en komkommer.