SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ondertussen op aarde

een Oliver Jeffers boek
Prentenboek, Waldorf boeken en Geschiedenis
Ondertussen op aarde homepage

Ondertussen op aarde
Auteur/Illustrator: Oliver Jeffers
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Mirjam Hoekstra
Verschenen: februari 2023
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
ISBN13: 9789026164699
Prijs: € 16.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Ondertussen op aarde sidepicll

Kunstenaar/kinderboekenmaker Oliver Jeffers is een nieuwe weg ingeslagen met zijn prentenboek Ondertussen op aarde. Hij legt aan zijn twee ruzie makende kinderen op de achterbank uit hoe klein de aarde is en hoe een conflict nog nooit is opgelost door ruzie maken.

Terwijl je voorleest geef je tegelijkertijd een klein geschiedenislesje want de auto vliegt het heelal in. Aan de hand van de afstanden die worden en afgelegd en de tijd die dat kost zien de monstertjes hoe het er vroeger op aarde aan toe ging. Een fantastisch boek, letterlijk en figuurlijk!

Ondertussen op aarde 01
Ondertussen op aarde 02
Ondertussen op aarde 03
Ondertussen op aarde 04

Dit boek laat je zien dat als je terugreist in de tijd je als eerste de wereld nu ziet. WIJ, met onze mobieltjes zijn ongeduldige mensen die het allemaal oneens zijn met elkaar. Wat verder terug, zo'n kleine 80 jaar, is de Tweede Wereld Oorlog volop aan de gang, met bommen en ander geweld. Daarvoor was er de strijd van een paar landen om zoveel mogelijk land in te pikken, gevechten om oorspronkelijke bewoners van landen te onderdrukken.

Daarvoor vochten de Vikingen met iedereen en werd de Chinese Muur gebouwd,om alle anderen buiten te houden. Nog verder terug, in de oudheid bevocht men elkaar met strijdwagens en metalen wapens, daarvoor waren het nog stokken en stenen. We gaan terug naar 11.000 geleden! Toen had de wereldbevolking (van ongeveer 6 miljoen mensen) het veel te druk met overleven om te vechten. Misschien iets om eens serieus bij stil te staan...

3 voor altijd briljant schijnende sterren voor Ondertussen op aarde, van onze kleine luisteraars en hun voorlezers!