Boodschappenlijstje
150 gram boter, kamertemperatuur
150 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop bio-ei, kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
250 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
poedersuiker om te strooien
rood, oranje- bruin en wit rolfondant
witte spinkeltjes
Geen herfst zonder paddenstoelen-koekjes, de mini-monstertjes zouden ze missen! Dit jaar maken we ze anders dan vorige jaren, onze jongste mini-monsters kunnen nu tellen. Dat is leuk, rekenen met koekjes! Het optellen en aftrekken gaat al goed, vermenigvuldigen is nog iets te moeilijk. Dat bewaren we voor volgend jaar ;))
Zo maak je paddenstoelenkoekjes
Mix boter en suiker romig.
Mix er losgeklopt ei en vanille door.
Zeef bloem en bakpoeder erbij.
Mix tot het kruimels zijn.
Kneed de kruimels snel met de hand.
Rol het deeg in een bal.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg en rol uit tot 1 cm dikte.
Steek er paddenstoeltjes uit.
Zet ze 10 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.
Steek stelen en hoeden uit rolfondant.
Plak ze op de koekjes met een drup water.
Steek stippen uit en plak ze op.
Bewaar de paddenstoelenkoekjes in een koekjestrommel dan blijven ze wel een week lekker.