SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Onze jaarlijkse Paddenstoelen-zoektocht

in Trompenburg Tuinen
Vakantie- & weekenduitjes, Herfst, Natuur, Informatief en leerzaam en Spelend leren
Trompenburg tuinen sidepic

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
3062 NX Rotterdam

Telefoon: 010 – 233 01 66
E-mail: info@trompenburg.nl

Openingstijden Maart t/m oktober
Maandag: 12.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 uur tot 17.00 uur

November t/m februari
Maandag: 12.00 uur tot 16.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 uur tot 16.00 uur

Trompenburg tuinen sidepicll

Trompenburg Tuinen & Arboretum is in elk seizoen zeker een bezoek waard, dat weten onze lezertjes allang! Maar in de herfst kunnen onze monstertjes niet wachten tot we gaan, zijn de paddenstoelen er al? Elk jaar in de hefstvakantie bezoeken we de tuinen - niet moeilijk als je in Rotterdam of omstreken woont - om de prachtige paddenstoelen te zoeken. Dit jaar gaan we iets eerder, a.s. zaterdag is het pas herfstvakantie.

Om ze te bekijken natuurlijk, we komen er natuurlijk niet aan! Dat doen de dieren die in de Tuinen wonen wel maar zij mogen het. Ze nemen kleine hapjes, wat de monstertjes weer heel leuk vinden om te zien! We zij net iets te vroeg voor rood met witte stippen, dus volgend weekend gaan we weer :))

Trompenburg tuinen 01
Trompenburg tuinen 02
Trompenburg tuinen 03
Trompenburg tuinen 04

In het herfstzonnetje is de tuin extra prachtig. Er zijn reusachtige oude bomen en heel veel soorten stralende Dahlia's in allerlei kleuren. Behalve paddenstoelen is er zoveel moois te zien hier, als stadskind kijk je je ogen uit!

Trompenburg tuinen 05
Trompenburg tuinen 06
Trompenburg tuinen 07

Een reiger staat doodstil aan de slootkant.

Razendsnel vangt hij een visje!

Te snel voor ons is de vis al ingeslikt!

Helaas te snel om te fotograferen, was de reiger er al weer klaar mee

Trompenburg tuinen 08
Trompenburg tuinen 09
Trompenburg tuinen 10
Trompenburg tuinen 11

Maar waar vinden we al die mooie paddenstoelen? Overal in de tuin maar soms heel goed verborgen! In een holle boomstronk vind je ze bijvoorbeeld en onder bomen en struiken. Ze groeien ook tegen een boomstam of zomaar in een veldje. Je moet soms wel arendsogen hebben om ze te zie, maar gelukkig hebben onze monstertjes die.

Trompenburg tuinen 12
Trompenburg tuinen 13
Trompenburg tuinen 14

We komen reuzengrote bomen tegen en nog meer bijzondere bloemen, zoals deze Passiebloem. En dan groeit er ook nog fruit aan een boom, de kleine monstertjes denken dat het appels zijn, maar wij denken misschien kaki's (?).

Trompenburg tuinen 15
Trompenburg tuinen 16
Trompenburg tuinen 17
Trompenburg tuinen 18

We zien de mooiste bloemen in overvloed, in allerlei kleuren. De hommels zoemen vrolijk in het rond, die hebben het er druk mee!

Trompenburg tuinen 19
Trompenburg tuinen 20
Trompenburg tuinen 21

En dan...nog meer paddenstoelen en weer heel andere soorten dan die we al gezien hebben. De monstertjes zijn erg tevreden, dat waren niet zo weinig paddenstoelen en ze hebben ze  allemaal mooi op de foto gezet. Wij vinden het erg knap van ze, om zoveel mooie foto's voor snazzie te maken!

Trompenburg tuinen 22
Trompenburg tuinen 23

Het is een superleuke middag voor ons allemaal, maar nu is iedereen moe, we hebben ongemerkt heel ver gelopen! We hebben wat mooi gekleurde bladeren geraapt en ook nog andere herfstschatten gevonden, die mogen straks mee naar huis. Als je goed naar de foto van thuis kijkt (links onder) zie je een piepkleine verstekeling weg kruipen :))

Bij de uitgang is een gezellig terras dus we gaan nog even heerlijk in het herfstzonnetje zitten. Eerst een ijsje eten en dan naar huis. Volgende week is het ook nog herfstvakantie. Dan komen we terug om op zoek te gaan naar de rood-met-witte-stippen paddenstoel, wat dacht je! :))