SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Onze mei-tuin

is zo mooi!
Moestuin, Info en Lente
Viooltje

Onze liefste tuinen / tuincentra zijn
mooi op tijd weer open!


Arboretum Trompenburg (nog gesloten)

Tuincentrum Zwinkels

Stads-Tuincentrum Stek

Tuincentrum de Molen

Van Gilst, Tuincentrum & Hoveniers

foto links Viooltje / foto rechts Clematis

Clematis

Mei is een prachtige maand in de tuin, het weer wordt zachter en de ijsheiligen komen er aan ;)) Na 11 mei kunnen de potplanten met 1-jarigen de tuin en eventueel zaaigoed ook. Wij hebben behalve kruiden helaas (nog) niet gezaaid dit jaar, omdat het al twee jaar achter elkaar een ramp werd, door een naaktslakken invasie. Het gras moet nodig ingezaaid worden! Na het verwijderen van onkruid zijn er veel kale plekken die we met graszaad gaan opvullen. Ook is de heg weer aan een hardnodige snoeibeurt toe!

Tuin 01
Framboos
Blauwe bessen
Krentenboompje

Aan gras en heg hebben we nog veel werk, en het onkruid schiet ook uit de grond met de afwisselende zonneschijn en regenbuitjes. Maar alles is fris groen en loopt uit of bloeit. Aan de geknotte Acacia komen al een paar voorzichtige blaadjes, de gesnoeide framboos loopt uit als een trein. De blauwe bes heeft witte bloemetjes en het krentenboompje is een en al bloem.

Koolmeesjes 01
Koolmeesjes 02
Koolmeesjes 03

Elke ochtend zijn er twee koolmeesjes in de tuin, ze kwetteren er vrolijk op los. Ze zoeken naar eten of vliegen heen en weer tussen de heg en de struiken. Misschien willen ze wel een nestje bouwen. De mini-monstertjes wachten in spanning af, ze vinden het superleuk natuurlijk. Maar na een regenbui hebben de vogels naast de struiken een andere trekpleister gevonden, in de schotels onder de planten een bad nemen is ook fijn!

08.spirea
09.paardenbloem
10.prunus
11.bluebell

De Sprirea wordt nu helemaal wit. Er bloeien paardenbloemen in overvloed, ze zijn zo mooi, die halen we niet graag weg. Maar als het pluizebollen worden zijn we de sjaak, dan zijn er volgend jaar nog veel meer! De Prunus gaat in bloei en even een close up van onze boshyacinten, die bloeien ook zo mooi!

12.sneeuwbal
13.ribes
14.blauwe regen

Sneeuwballen, Ribes en Blauwe regen (Wisteria)

15.hommel
16.hommell

De hommels bezoeken de laatste Blauwe Druifjes die op tafel staan. Nog een klein weekje wachten dan zijn we bij de tuincentra geweest en kunnen ze hun hart weer ophalen aan de nieuwe potplanten. We kijken er nu al naar uit, zo leuk om nieuwe plantjes in allerlei kleuren uit te kiezen en op te potten. Dan is de tuin nog gezelliger!