Boodschappenlijstje
een halve citroen
3 vrije uitloop bio-eieren
100 gram fijne suiker
rode voedingskleurstof
We willen morgen Eton Mess ijs maken en daar heb je verkruimelde meringue bij nodig. Nu houden de monstertjes toevallig heel veel van meringue schuimpjes! Of het de leuke vormpjes, de lieve kleurtjes of de hoeveelheid zoet is, we weten het niet maar ook al bakken we er veertig, het wordt goed opletten willen we er morgen nog hebben ;))
Zo maak je meringue schuimpjes
Wrijf de kom in met citroen.
Scheid de eieren.
Doe de eiwitten in de mixer.
Voeg lepel voor lepel de suiker toe.
Terwijl de mixer het eiwit klopt schep je er steeds een eetlepel suiker bij, tot de suiker op en helemaal opgenomen is
Mix tot je zachte pieken hebt.
Schep de merigue in een spuitzak.
Spuit kleine rozetten op bakpapier.
Verwarm de oven voor op 90°C en plaats de meringues in het midden van de oven
Bak de meringues in 2,5 uur gaar
Laat ze 2 uur afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
De meringueschuimpjes smaken ook heelijk bij de thee, fijne zomer!