SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Onze monsterkoekjes

zijn schrikbarend lekker!
Koekjes bakken en Halloween
Monster koekjes sidepic

Boodschappen
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½  vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant
poedersuiker, om te strooien

Monster koekjes sidepicll

Vandaag maken we van onze traditionele Halloweenkoekjes vrolijke monsterkoekjes, in heldere kleuren. Het zijn wel monsters maar ze zijn helemaal niet eng maar lief juist ;)) De kleinste mini-monsters vinden ze schattig, dus we zitten helemaal goed!

Zo maak je lieve monsterkoekjes

Monster koekjes 01
Monster koekjes 02
Monster koekjes 03
Monster koekjes 04

Mix de boter met de suiker romig.

Voeg dan ei en vanille toe.

Klop het tot 1 geheel.

Weeg meel en bakpoeder af.

Monster koekjes 05
Monster koekjes 06
Monster koekjes 07

Zeef het in 3 gedeelten bij de botermix.

Vouw het meel snel in het botermegsel.

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Zet het deeg minstens een uur in de ijskast

Monster koekjes 08
Monster koekjes 09
Monster koekjes 10
Monster koekjes 11

Rol het deeg uit, tot 1cm dikte.

Steek er vierkantjes uit.

Leg de vierkantjes op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in de ijskast.

Laat de koekjes één uur rusten in de ijskast, verwarm dan de oven tot 170°C

Monster koekjes 12
Monster koekjes 13
Monster koekjes 14

Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.

Laat de koekjes even op de plaat liggen.

Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Steek het rolfondant uit terwijl de koekjes afkoelen

Monster koekjes 15
Monster koekjes 16
Monster koekjes 17

Steek de vierkantjes uit fondant.

Steek ogen uit, met een vanillestok-buisje.

Snij diverse monden en tanden uit.

Monster koekjes 18
Monster koekjes home

Plak alles met water op de koekjes.

Nu gaan we lekker thee zetten!

Veel plezier met Halloween!