Boodschappen
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant
poedersuiker, om te strooien
Vandaag maken we van onze traditionele Halloweenkoekjes vrolijke monsterkoekjes, in heldere kleuren. Het zijn wel monsters maar ze zijn helemaal niet eng maar lief juist ;)) De kleinste mini-monsters vinden ze schattig, dus we zitten helemaal goed!
Zo maak je lieve monsterkoekjes
Mix de boter met de suiker romig.
Voeg dan ei en vanille toe.
Klop het tot 1 geheel.
Weeg meel en bakpoeder af.
Zeef het in 3 gedeelten bij de botermix.
Vouw het meel snel in het botermegsel.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Zet het deeg minstens een uur in de ijskast
Rol het deeg uit, tot 1cm dikte.
Steek er vierkantjes uit.
Leg de vierkantjes op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de ijskast.
Laat de koekjes één uur rusten in de ijskast, verwarm dan de oven tot 170°C
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes even op de plaat liggen.
Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Steek het rolfondant uit terwijl de koekjes afkoelen
Steek de vierkantjes uit fondant.
Steek ogen uit, met een vanillestok-buisje.
Snij diverse monden en tanden uit.
Plak alles met water op de koekjes.
Nu gaan we lekker thee zetten!
Veel plezier met Halloween!