SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Onze tuin

in april
Lente, Moestuin en Info
Viburnum
Sneeuwbal
Krentenboom

April, mei is de mooiste tijd voor de tuin. Alle bloembollen staan inmiddels boven de grond. Alle bomen en struiken lopen uit en krijgen met de dag meer blaadjes. Het zonnetje schijnt al lekker warm en we kunnen weer wat zaaien. De meeste zaailingen staat nog binnen maar bielook kiemt juist in de kou, dus die gaat als eerste naar buiten.

Krentenboomll
Bloemen
Maagdenpalm
Pioenroos

Van links naar rechts zie je de Krentenboom, vol in de knop. Dan een ouderwets Engels borderplantje, waarvan ik de naam niet onthouden heb en de lieve blauw-paarse bloemetjes van de Maagdenpalm. Maar heel bijzonder, de eerste pioenroos is al uit de grond geschoten!

Tulpen
Boshyacinth
Kievitsei

De bloembollen zitten al jaren in de grond en elk jaar hebben we er weer heel veel plezier van. De prachtige roze tulpen, blauwe boshyacinthen en de Kievitseitjes, zo leuk!

Tulp
Narcissen
Kievitseill
Blauw druifje

Nog meer tulpen, narcissen, kievitseitjes en blauwe druifjes.

Ribes
Clematis
Spirea

Hier zie je de Ribes in de knop, net als de Clematis waarin de bloemknoppen ook gelijk met het blad gevormd worden. De Spirea bloeit al!

Viooltjell
Framboos

Het viooltje is van vorig jaar en nu bloeit het weer. Tot slot de ster van onze tuin: de Framboos. Ook daarin zie je al piepkleine frambozenknopjes verschijnen. De mini-monstertjes vinden het prachtig, ze kunnen niet wachten tot ze weer frambozen kunnen plukken maar ze moeten nog even geduld hebben ;)

Fijne lente allemaal!