Boodschappenlijstje (12 mini-koeken)
100 gram boter (kamertemperatuur) + extra
100 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
100 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
oranje glazuur
150 gram poedersuiker
eetlepels water
eetbare kleurstof, oranje
optioneel: sprinkels
De mini-monsters zijn dol op koningsdag, lekker je feesthoed op en buiten rondkijken, op de vrijmarkt. Lekkere dingen eten, leuke spulletjes kopen bij andere kinderen. Gezellig allemaal! Dan naar huis met je 'nieuwe' schatten en lekker hertjes-thee drinken met - hoe kan het ook anders? - oranje koeken erbij.
Zo maak je Oranje koeken
Klop de boter met de suiker bleek en romig.
Klop eerst één ei door het botermengsel.
Klop het tweede ei en de vanille er door.
Verwarm de oven voor op 160°C en knip strookjes bakpapier
Vet een cupcakeblik in en bepoeder het.
Roer het meel en zout door elkaar.
Vouw het meel in het beslag.
Druk de strookjes bakpapier in het bakblik.
Schep de kuiltjes halfvol met beslag en schuif het bakblik in het midden van de oven
Bak de cakejes in 15 minuten gaar.
Laat de cakejes eerst afkoelen in het bakblik.
Verhuis ze dan naar een rooster.
Zo maak je oranje glazuur
Roer de poedersuiker met water en citroensap.
Roer de oranje kleurstof door het glazuur.
Snij de bolle bovenkant van de cakejes.
Verspreid het glazuur over de cakejes.
Strooi de sprinkels er over en laat het glazuur drogen.
Fijne koningsdag!