De boodschappen
1 doosje vanille wafels (Dille&Kamille)
900ml melk
200g fijne suiker
9 eierdooiers (vrije uitloop)
150g pistache noten
1 vanille peul
250ml slagroom
Als we ouderwetse boterwafeltjes tegenkomen gaan we gelijk bedenken: wat kunnen we daar eens mee doen? Vullen met ijs + slagroom, dat is een leuk ideetje met het warme zomerweer. Laten we ouderwetse ijswafels maken!
Zo maak je ijswafels
Begin met de container van de ijsmachine een nacht van te voren in de vriezer te plaatsen.
Snij de vanillepeul in de lengte open en schraap de vanille er uit.
Zet de melk met de vanille laag op tot bijna kookpunt en neem het van het gas.
Breek de eieren en scheidt de dooiers van het eiwit.
Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom.
Mix het eidooiermengsel tot het lichtgeel en luchtig is.
Verwijder de peul en voeg de melk langzaam door de zeef bij de eiermix.
Blijf aldoor roeren terwijl de melk wordt toegevoegd.
Laat het mengsel minstens 1 uur au bain marie afkoelen, roer nu en dan.
Hak de pistache noten fijn met een blender of staafmixer.
Giet het ijs-mengsel in de bevroren container.
Laat het ijs 20 minuten draaien in de ijsmachine.
Voeg dan de noten toe terwijl de machine draait.
Laat het ijs nog 10 minuten draaien met de nootjes erin en zet dan de machine uit.
Schep het ijs over in een diepvriesbak.
Klop de slagroom stijf.
Leg een wafel op elk bordje.
Schep een bol ijs op elke wafel.
Spuit stijfgeslagen slagroom rondom het ijs.
Druk een wafeltje bovenop het ijs en smullen maar!