0.5 kg kriel aardappelen
2 eetlepels witte azijn
2-3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gezouten boter
Honing Miso Knoflooksaus
2 eetlepels heet water
1 eetlepel miso
1 eetlepel honing
½ theelepel knoflookpoeder
Het volgende recept van ons menu zijn de geroosterde krieltjes. Met de miso-honing-knoflook-saus smaken ze anders dan anders. De jongste mini-monsters hebben ze liever zonder, dat kan natuurlijk ook, want we hadden al zo'n idee...
Zo maak je miso-honing-knoflook-krieltjes
Schrob de krieltjes schoon en snij ze in 2 of 4 stukken.
Was de gesneden krieltjes om stijfsel te verwijderen.
Zet de krieltjes op, onder koud water met azijn.
Laat de aardappelpartjes 20 minuten koken.
Giet de aardappelen af en laat ze drogen.
Spreid ze uit op een bedekte bakplaat.
Smelt de boter en roer het met de olie.
Zet de gril op de middelste stand
Druppel het over de aardappelen.
Wrijf het goed in.
Grill ze 15-20 minuten.
Schud ze elke 5 minuten om.
Als de aardappelen rondom bruin en knapperig zijn bedekken we ze met de miso-honing-knoflook-saus.
Zo maak je de saus
Los de miso op in het hete water.
Roer er knoflookpoeder en honing door.
Wrijf de saus in de aardappelen.
Grill de krieltjes nog 2 - 3 minuten.
Morgen braden we de kip!