Vaak heb je voor een recept één of enkele eetlepels citroensap nodig en de rest van de citroen verschrompelt dan in de groentenla. Dat vinden wij niet fijn bij snazzie. Maar doe je het citroensap per eetlepel in een diepvriesbakje voor ijsblokjes, dan heb je altijd een eetlepel sap bij de hand.
Boen de citroenen goed schoon.
Snij de citroen(en) door en pers ze uit.
Giet het citroensap in een ijsblokjes-vorm.
Zet de vorm gevuld met sap in de vriezer.
Doe de bevroren citroentjes in een diepvriesbakje.
Heb je alleen enkele druppels of een theelepel citroensap nodig?
Voor druppels
- Prik met een grote naald in een citroen en knijp, zo kun je de citroen vershouden
Voor een theelepel
- Hak met een stevig mes 1/3 van een blokje citroensap, doe de overgebleven 2/3 terug in de vriezer
Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid citroensap bij de hand ;))