SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Hazen en eieren

we bakken gezellige paaskoekjes!
Antroposofische recepten, Glazuur / Fondant / (Boter)crème, Koekjes en Pasen
Hazen en eieren sidepic

Boodschappenlijstje
375 gram bloem                   
125 gram boter (kamertemperatuur)         
125 gram fijne suiker               
1½  vrije uitloop ei (kamertemp.)            
1½ theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
allerlei kleuren rolfondant
poedersuiker, om op je werkplek te strooien

Hazen en eieren sidepicll

Onze mini-monsters vinden onze simpele vanillekoekjes het lekkerst, dat kun je zien op onze website. We bakken ze vaak en veel! Het liefst willen ze er rolfondant op, dat kunnen ze met allerlei leuke vormpjes zelf uitsteken en opplakken. Zelfs de kleinsten doen mee! Ze vinden fondant ook het allerlekkerst smaken :)) (geen wonder, zo zoet en in veel prachtige kleuren!) Dat wordt goed poetsen straks!!!

Zo maak je paaskoekjes met fondant

Hazen en eieren 01
Hazen en eieren 02
Hazen en eieren 03
Hazen en eieren 04

Doe boter en suiker in een kom.

Mix het luchtig en romig.

Mix de eieren en vanille erdoor.

Schraap de kom rondom schoon.

Paaskoekjes 05
Hazen en eieren 06
Hazen en eieren 07

Voeg meel en bakpoeder in 3 delen toe.

Vouw het meel in het botermengsel.

Rol het deeg in vershoudfolie.

Hazen en eieren 08
Hazen en eieren 09
Hazen en eieren 10
Hazen en eieren 11

Plaats het een half uurtje in de ijskast.

Kneed het deeg kort handmatig door.

Rol het deeg uit tot 1cm dikte.

Steek er hazen en eieren uit.

Zet de koekjes een kwartier in de ijskast en verwarm de oven voor op 170°C

Hazen en eieren 12
Hazen en eieren 13
Hazen en eieren 14

Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin.

Laat de 2de en 3de bakplaat in de ijskast.

Laat de koekjes even op de plaat liggen.

Hazen en eieren 15
Hazen en eieren 16
Hazen en eieren 17
Hazen en eieren 19

Bak de tweede en derde plaat.

Verhuis de koekjes naar een rooster.

Laat ze helemaal afkoelen.

Steek allerlei vormen rolfondant uit.

Hazen en eieren 18
Hazen en eieren homepage

Plak de fondant met wat water op de koekjes.

Kijk eens hoe mooi de koekjes zijn, voor pasen!

We wensen jullie vrolijk paasdagen!