Boodschappenlijstje
375 gram bloem
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1½ vrije uitloop ei (kamertemp.)
1½ theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
allerlei kleuren rolfondant
poedersuiker, om op je werkplek te strooien
Onze mini-monsters vinden onze simpele vanillekoekjes het lekkerst, dat kun je zien op onze website. We bakken ze vaak en veel! Het liefst willen ze er rolfondant op, dat kunnen ze met allerlei leuke vormpjes zelf uitsteken en opplakken. Zelfs de kleinsten doen mee! Ze vinden fondant ook het allerlekkerst smaken :)) (geen wonder, zo zoet en in veel prachtige kleuren!) Dat wordt goed poetsen straks!!!
Zo maak je paaskoekjes met fondant
Doe boter en suiker in een kom.
Mix het luchtig en romig.
Mix de eieren en vanille erdoor.
Schraap de kom rondom schoon.
Voeg meel en bakpoeder in 3 delen toe.
Vouw het meel in het botermengsel.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Plaats het een half uurtje in de ijskast.
Kneed het deeg kort handmatig door.
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek er hazen en eieren uit.
Zet de koekjes een kwartier in de ijskast en verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat de 2de en 3de bakplaat in de ijskast.
Laat de koekjes even op de plaat liggen.
Bak de tweede en derde plaat.
Verhuis de koekjes naar een rooster.
Laat ze helemaal afkoelen.
Steek allerlei vormen rolfondant uit.
Plak de fondant met wat water op de koekjes.
Kijk eens hoe mooi de koekjes zijn, voor pasen!
We wensen jullie vrolijk paasdagen!