De boodschappen
225 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
225 gram boter of vegan margarine
1 vrije uitloop ui
375 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
rolfondant in pastelkleuren
Pasen komt er nu snel aan dus vandaag hebben we een recept voor paashaasjes of paaslollies = paaskoekjes op een stokje ;) De mini-monstertjes vinden ze vast schattig, want we maken ze in pastelkleurtjes.
Zo maak je de paaslollies
Bak hazenkoekjes op de welbekende manier
Mix boter en suikers romig.
Mix het ei er door.
Mix meel en bakpoeder er door.
Mix tot het kruimelig deeg is.
Kneed snel met de hand glad.
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Strooi bloem op het werkblad.
Rol het deeg uit tot 1.5-2 cm.
Leg de hazen op bakpapier.
Prik gaatjes in de hazen.
Zet de plaat in de ijskast.
Zet de koekjes nog minimaal 30 minuten terug in de ijskast en verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes +/- 10 minuten.
Steek hazen uit rolfondant.
Plak oren, ogen, neuzen en staartjes op.
Plak rolfondant op een koekje of op elkaar met een druppel water
Plak de fondant hazen op de koekjes.
Steek de stokjes er in.
Pasen wordt vast vrolijk met deze lieve paashazen!