SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Paaslollies

paashazen van koek
Waldorf recepten, Pasen, Koekjes bakken en Traktatie
Paaslollies sidepic
De boodschappen
225 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
225 gram boter of vegan margarine
1 vrije uitloop ui
375 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
rolfondant in pastelkleuren
Paaslollies sidepicll

Pasen komt er nu snel aan dus vandaag hebben we een recept voor paashaasjes of paaslollies = paaskoekjes op een stokje ;) De mini-monstertjes vinden ze vast schattig, want we maken ze in pastelkleurtjes.

Zo maak je de paaslollies
Bak hazenkoekjes op de welbekende manier

Paaslollies 01
Paaslollies 02
Paaslollies 03
Paaslollies 04
Mix boter en suikers romig.
Mix het ei er door.
Mix meel en bakpoeder er door.
Mix tot het kruimelig deeg is.
Paaslollies 05
Paaslollies 06
Paaslollies 07
Kneed snel met de hand glad.
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Strooi bloem op het werkblad.
Paaslollies 08
Paaslollies 09
Paaslollies 10
Paaslollies 11
Rol het deeg uit tot 1.5-2 cm.
Leg de hazen op bakpapier.
Prik gaatjes in de hazen.
Zet de plaat in de ijskast.

Zet de koekjes nog minimaal 30 minuten terug in de ijskast en verwarm de oven voor op 175°C

Paaslollies 12
Paaslollies 13
Paaslollies 14
Bak de koekjes +/- 10 minuten.
Steek hazen uit rolfondant.
Plak oren, ogen, neuzen en staartjes op.

Plak rolfondant op een koekje of op elkaar met een druppel water

Paaslollies 16
Paaslollies home
Plak de fondant hazen op de koekjes.
Steek de stokjes er in.
Pasen wordt vast vrolijk met deze lieve paashazen!