Boodschappenlijstje
225 gram boter (kamertemperatuur)
225 gram witte basterdsuiker
1 groot of 2 kleine vrije uitloop ei(eren) (kamertemp.)
1½ theelepel vanille essence
375 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram melkchocolade
2 eetlepels hagelslag
zakje tum tum
wit kant&klaar glazuur (Dr Oetker)
Paddenstoelen horen bij de herfst ;) dus we maken paddenstoelenkoekjes vandaag. Lekker met chocola, sprinkels en snoepjes, zo vier je pas goed dat de herfst er weer is! De koekjes zijn ook een leuke traktatie voor een herfstjarige, dus bewaar het recept.
Zo maak je deze lieve paddenstoelenkoekjes
Mix boter en suiker romig en mix er dan ei en vanille door.
Zeef meel gemengd met bakpoeder er in gedeelten bij.
Mix alles even snel door elkaar tot het goed gemengd is.
Kneedt dan het deeg snel met de hand soepel.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 170°C
Rol het deeg uit tot 1 - 1.5 cm.
Steek er rondjes uit.
Bak de koekjes 8-10 minuten.
Neem de koekjes uit de oven als ze licht goudbruin zijn en laat ze een paar minuten liggen op de bakplaat.
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Smelt intussen de chocola au bain marie,
Roer de room erdoor en doop de koekjes er in.
Strooi de hagelslag op de natte chocola.
Laat de chocolade hard worden.
Plak de steeltjes op met glazuur.
Plak dan de hoeden op.
Plak tot slot de witte sprinkeltjes op de rode hoeden.
De koekjes zijn klaar, nu snel thee zetten!
Fijne herfst!