Boodschappenlijstje
100 gram Tony Chocolonely's witte chocola
50 gram Tony's melkchocolade
50 gram Tony's pure chocolade
druppels rode voedingskleurstof
witte sprinkels
Met chocolade kun je mini-monsters natuurlijk altijd blij maken. Breek maar een stukje Tony's Chocolonely af, ze vinden het zo lekker. Maar nog leuker is het om zelf een lekker chocolaatje bij de thee te maken. Simpel en snel gaat het, de chocola moet alleen een paar uur opstijven, in de ijskast.
Zo maak je chocolade paddenstoeltjes
Zo smelt je de witte chocolade au bain marie:
Breng een laagje water aan de kook.
Hak de chocola in kleine stukjes.
Draai het gas uit, smelt de chocola.
Neem de chocola van de pan.
Neem de chocolade van de pan als het begint te smelten, roer het even door!
Schep kleine hoopjes chocola op bakpapier.
Wrijf de chocola een beetje uit.
Kleur de rest van de chocola roze/rood.
Maak op dezelfde manier hoeden.
Strooi er witte sprinkels op.
Laat de chocolade harden.
De witte paddenstoeltjes zijn klaar.
Terwijl de witte chocolade hard wordt kun je ook nog puur met melkchocola-paddenstoelen maken
Smelt de chocolade weer au bain marie.
Wij maken de stelen donker.
We maken de hoeden licht.
Duw de hoeden aan de bovenkant wat omhoog
Zet de paddenstoelen 2 - 3 uur in de ijskast to harden.
Leg de paddenstoelen op een schaal en zet de thee.
Wat is de herfst toch gezellig!