Paddenstoelkoekjes
75 gram fijne suiker
60 gram ongezouten boter, zacht
½ biologisch scharrelei + 1 eidooier
175 gram patent bloem
½ theelepel bakpoeder
een snufje zout
Vandaag bakken we grappige 3D paddenstoeltjes van koek en morgen maken we ze af. We versieren de koekjes met witte chocolade, die we eerst smelten en dan rood kleuren en we zetten we er (natuurlijk!) witte stippen op. De stippen maken we van glazuur uit een spuitzakje. Je bent er wel even mee bezig maar dan zijn de paddenstoeltjes ook superschattig en lekker!!
Zo maak je het koekjesdeeg
Roer bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
Mix de boter en suiker tot het luchtig en romig is.
Voeg het ei en de dooier toe en mix het door.
Klop dan het vanille extract door het botermengsel.
Zeef het meel in 3 delen bij het mengsel.
Vouw het bloemmengsel in het botermengsel.
Kneed kort met de hand in een stevig deeg.
Verpak het deeg en leg het 30 minuten in de ijskast
Leg bakpapier op twee bakplaten
Rol er balletjes van tussen je handen.
Druk de balletjes zachtjes plat op de bakplaat.
Rol slangen van de rest van het deeg en snij ze in stelen.
Leg de stelen iets uit elkaar op de tweede bakplaat.
Zet de koekjes nog 15 minuten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak eerst de hoeden in 8-10 minuten.
Laat de stelen nog even in de ijskast staan.
Schuif de hoeden met het papier op een rek
Laat de koekjes helemaal afkoelen en bak intussen de stelen
Bak de stelen ook in 8-10 minuten.
Laat de stelen ook helemaal afkoelen.
Doe de helemaal afgekoelde koekjes in een koektrommel en maak ze morgen af
Tot morgen!