De boodschappen voor 2
1 mango + 2 tomaten
snuf chilivlokken
handje munt of peterselie
4 bosuitjes
1 eetlepel olijfolie (voor de uitjes)
½ zoete aardappel
2 eetlepels Griekse stijl yoghurt
1 vrije uitloop eierdooier
1 eetlepel olijfolie (voor de rosti)
400 gram zalmfilet + olijfolie
Deze pangegrilde zalm met salsa is een lichte maaltijd op hete dagen, lekker en gezond. Je hoetf er geen uren voor in de keuken te staan en dat is ook heel fijn!
Zo maak je dit gerecht
Schil en snij de mango in stukjes.
Blend de helft van de mango.
Hak de tomaten klein.
Snij de peterselie of munt fijn.
Verwarm de oven voor tot 220°C, bak de bosui 10 minuten.
Schep mango, tomaat en peterselie door elkaar.
Rol de bosui door de olijfolie.
Schil de zoete aardappel.
Maal de chilivlokken over de salsa voor een beetje pit.
Rasp de aardappel grof.
Roer de eidooier met de yoghurt.
Roer het tot 1 geheel.
Roer het door de aardappel rasp.
Bak de rösti 4-5 min. in een ring, verwijder de ring, draai om bak nog 4-5 min.
Gril de zalm aan beide kanten 5-6 minuten in de grilpan.
Leg de zalm op de rösti, daarop de salsa en de uien er naast.