Boodschappenlijstje pannenkoeken
250 gram aardappelpuree
75 gram volkorenmeel, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
2 vrije uitloop bio-eieren
125 ml melk
zeezout & versgemalen peper
2 eetlepels bieslook, fijn geknipt
Boodschappenlijstje hamburgers
500 gram rundergehakt
30 gram paneermeel
1 vrije uitloop bio-ei
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels grove mosterd
2 tomaten, in schijfjes
2 rode uien, in ringen
Vandaag een bijzondere pannenkoek op snazzie, gemaakt van een restje aardappelpuree en volkorenmeel. Daarop een hamburger, ook al apart, maar gek genoeg erg lekker. Je kunt de hamburger nog lekkerder maken met waarvan je maar restjes hebt in de koelkast: kaas, sla, augurk, mayonaise en/of tomatenketchup. Vandaag is het Ruim-de-ijskast-op-dag bij Snazzie!
Zo maak je de hamburgerpannenkoek
Maak eerst aardappelpuree
Stamp de aardapplelen.
Verwarm de melk.
Voeg de boter toe.
Roer tot de boter is gesmolten.
Maak de hamburgers
Doe eieren, paneermeel, mosterd en zout&peper in een kom.
Kneedt alles door het gehakt tot het gecombineerd is.
Vorm de hamburgers en bak ze aan beide kanten bruin.
Bak de uien in de laatste paar minuten mee.
Zo maak je het pannenkoekenbeslag
Roer ei, melk en lenteui door elkaar.
Roer meel, bakpoeder, puree en zout & peper.
Doe de natte bij de droge ingrediënten.
Roer alles samen tot een dik beslag.
Bak de pannenkoeken op medium hitte.
Keer ze om als de bovenkant droog is.
Schuif de pannenkoeken op een warm bord.
Beleg een pannenkoek met sla, hamburger en uienringen.
Geef erbij: tomaat, augurk, mayo en ketchup.
Leg er een tweede pannenkoek bovenop en eet smakelijk!