Boodschappenlijstje
250 gram zelfrijzend bakmeel
10 gram vanillesuiker
3 vrije uitloop bio-eieren
500 ml (amandel) melk, eventueel extra
Serveer met
keukenstroop
poedersuiker
appelstroop
honing
Morgen is het Maria Lichtmis, dan eten we pannenkoeken. Maar een perfecte pannenkoek bakken is nog niet zo eenvoudig. Het beslag is zo gemaakt, het lijkt niet ingewikkeld maar dan komt het! De pannenkoeken zijn het lekkerst als ze niet te dik zijn en dat maakt het moeilijk!
Daarvoor moet het beslag de juiste dikte hebben, de pan moet heet genoeg zijn en je moet snel werken. Voor perfecte pannenkoeken bakken is ons advies hoe vaker je het doet, hoe beter ze worden en als het dan lukt is het zo de moeite waard!
Let op onze tips, die kunnen belangrijk zijn! Hier is al gelijk de eerste: Leg elke pannenkoek die je bakt op een bord in de oven, dan blijven ze lekker warm.
Zo maak je pannenkoekenbeslag
Zet de oven op de laagste stand en verwarm een groot bord.
Zeef het meel en de vanillesuiker in een grote kom.
Maak in het midden van het meel een flinke kuil.
Breek de eieren in de kuil en roer ze vanuit het midden door.
Tip! Breek de eieren in een aparte kom, zo voorkom je dat er stukjes eierschaal in je beslag terecht komen
Klop terwijl je 300ml van de melk in een klein straaltje aan de kom toevoegd.
Blijf kloppen en voeg op dezelfde manier ook de laatste melk toe.
Het beslag moet dik en luchtig zijn maar wel echt vloeibaar.
Tip! Voeg wat extra melk toe als het beslag te stijf is.
Zo bak je pannenkoeken
Smelt een klontje boter in de koekenpan.
Draai de pan zodat de boter de hele pan bedekt.
Giet het beslag in de pan en draai de pan weer rond.
Laat het beslag uitlopen zodat het de hele bodem bedekt.
Draai de pannenkoek om als de bovenkant begint te stollen.
Tip! Als er mini-monsterjes mee-eten willen zij liever 2 of 3 kleine pannenkoeken in plaats van 1 grote. Dat is niet zo gek want warm zijn pannenkoeken het lekkerst. Daarom bakken we ze op maat, groot, middel en klein ;))