Boodschappenlijstje voor de karamelsaus
100 gram fijne suiker
50 gram bote, in blokjesr + 50ml slagroom
Voor het beslag
60 gram bloem
1 eetlepel fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei
150 ml melk
2 eetlepels koolzaadolie, om in te bakken
Voor de bananen
4 bananen
½ theelepel poedersuiker, gezeefd
½ theelepel cacaopoeder, gezeefd
Deze zondag eten we extra lekkere pannenkoeken, met karamelsaus en banaan. Omdat banaan een geliefd fruit is van de monstertjes trof dit recept ons meteen! Maar...de karamelsaus die zo eenvoudig lijkt om te maken liep onverwacht uit op een drama!
Twee keer mislukte de saus en omdat het steeds later werd plan B ingezet en kochten we snel kant en klare karamelsaus. Toen werd het toch nog een pannenkoekenfeestje, als was het wat later dan gepland. De pannenkoeken waren iig erg lekker! ;))
Zo maak je pannenkoeken met karamelsaus en banaan
Doe suiker en water in een steelpan.
Breng het aan de kook op middelhoog vuur.
Wacht tot de suiker oplost maar roer het mengsel niet.
Draai het vuur uit als het mengsel hazelnootkleurig is.
Houd de pan schuin en draai het mengsel rond
Voeg de boterblokjes toe en laat ze smelten.
Roer de slagroom er kort door.
Laat de karamelsaus helemaal afkoelen.
Dan hebben we een probleem, de saus wordt te hard, we proberen het meteen opnieuw, het lukt weer niet, dan maar een flesje van Hero
Intussen maak je het beslag
Doe bloem, suiker, ei en melk in de mixer.
Mix alles snel door elkaar maar meng het goed.
Giet het beslag in een schenkkan.
Verhit de olie in een koekenpan, op middelhoog vuur.
Schenk beslag in de pan en draai de pan rond.
Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.
Snij de bananen in twee helften.
Hou de pannenkoeken warm en bak door tot het beslag op is
Laat de pannenkoek op een bord glijden.
Leg er banaan op druppel er saus over..
Roer de cacao door de poedersuiker.
Rol de pannenkoeken op en leg er de halve bananen bij.
Druppel karamel over de pannenkoeken en zeef de suiker erover.
Serveer de pannenkoeken meteen, nu ze lekker warm zijn!