Icon en

Pan tumaca con jamon

een simpel tapas gerecht uit Catalonië
Belegd Broodje, Bijgerecht, Spaans en Met vleeswaren / spek
Pan tumaca sidepic

De boodschappen
1 Spaans stokbrood
2 grote rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
4 eetlepels extra virgin olijfolie
grof zeezout
150 gram Serrano ham 

 

Pan tumaca sidepic

Pan Tumaca of 'pa amb tomàquet' in het Catalaans is een authentiek gerecht dat je overal in Spanje tegenkomt, meestal in een cafeetje als een tapas gerecht. Hoewel Spaanse mensen dit ook als ontbijt eten. Simpel, snel en erg lekker.

Zo maak je Pan Tumaca

Pan tumaca 01
Pan tumaca 02
Pan tumaca 03
Pan tumaca 04

Snij een Spaans brood in schuine stukken.

Snij de knoflook in de helft en wrijf het brood er mee in.

Verwarm de oven tot op 170°c en toast het brood.

Snij de tomaten door en wrijf ze over het brood.

Pan tumaca 05
Pan tumaca home

Leg Serrano ham op het brood en druppel er olijfolie over.

Maal grof zeezout op de Pan Tumaca, naar smaak.

Serveer de Pan tumaca met een glas Spaanse wijn en olijven.