Geen zonnetje buiten vandaag en het is nog wel moederdag! Gelukkig maakt dit sorbet-ijs van tropische vruchten, zoals mango en papaya, de hele dag zonnig, alleen al door de vrolijke kleur. Als je het dan ook nog proeft begrijp je meteen waarom we deze sorbet voor moederdag maken!
Zo maak je mango en papaya sorbet-ijs
Dit handige ding komt van de Jumbo supermarkt.
Ontpit & schil de mango's en snij ze in blokjes.
Doe dit ook met de papaya's. Pers de limoen.
Meet en weeg water & suiker af en breng het aan de kook.
Roer tot de suiker helemaal is opgelost, neem dan de pan van het vuur en laat het siroopje afkoelen
Voeg de siroop bij het fruit en mix het in kleine hoeveelheden glad.
Wrijf het mengsel door een zeef.
Giet het fruitmengsel in de ijsmachine en laat hem 30 minuten draaien.
Sorbet ijs maak je - bijna - net zo gemakkelijk zonder ijsmachine, het duurt alleen langer!
- Giet het fruitmengsel in een diepvries bak in plaats van in de ijsmachine
- Hark na een uurtje vriezen met een vork door het ijs en herhaal dat nog twee keer, per uur
- De volgende dag is je ijs klaar!
Op deze foto zie je de juiste stuctuur van sorbet ijs.
Er is buiten geen zon vandaag, maar nu schijnt hij toch!
Fijne moederdag!