Icon en

Paprika stengels

voor bij de gazpacho
Snacks, Spaans en Tapas
Zoute stengels side
De boodschappen
1 pakje diepvries bladerdeeg
15 ml milde olijfolie
1 losgeklopte eierdooier (vrije uitloop)
pimento (gerookte paprikapoeder, hot)
grof zeezout
Zoute stengels 6
Met een minimum aan moeite maak je in no time dit kleine gerechtje bij de gazpacho van gisteren, maar de stengels zijn ook een lekkere snack.
Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200°c.
Zoute stengels 1
Zoute stengels 2
Zoute stengels 3
Zoute stengels 4
Kneedt het ontdooide bladerdeeg tot een bal en rol het uit tot 0.5 cm dikte.
Snijdt het deeg in lange strips van 1 cm breed en draai ze tegengesteld.
Zet de stengels 10 min. in de ijskast om op te stijven en strijk er eigeel op.
Strooi grof zeezout op de stengels en zeef er pimento over.
Zoute stengels 5
Zoute stengels 6
Spaanse gazpacho promo
Bak de stengels in 10-15 minuten krokant en laat ze op een rek afkoelen.
Serveer de paprika stengels warm of koud als snack bij een drankje.
Of geef ze bij de gazpacho van gisteren, een super combinatie!