De boodschappen
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop bio- eidooier, losgeklopt
pimento (gerookt paprikapoeder, hot)
grof zeezout
Met een minimum aan moeite maak je deze heerlijk paprikastokjes bij de gazpacho van gisteren maar de pittige stengels zijn ook een lekkere snack bij een drankje. De mini-monstertjes vinden ze erg lekker met milde paprika of garaspte kaas, dus dat doen we, dan kunnen ze ook mee-eten op vaderdag.
Zo maak je pittige paprikastokjes
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C
Rol het bladerdeeg uit en snij af wat je nodig hebt.
Snij het deeg in gelijke stroken met behulp van een latje.
Draai de stroken tegengesteld en bestrijk ze met eigeel.
Zeef pimento over de stokjes en bestrooi ze met grof zeezout.
Bak de stokjes in 10-15 minuten krokant en laat ze op een rek afkoelen.
Serveer de paprikastokjes warm of koud bij een drankje.
Of bij de gazpacho die je gisteren maakte, fijne vaderdag!