SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pittige paprikastokjes

voor bij de gazpacho
Snacks, Spaans en Tapas
Paprika stengels sidepic

De boodschappen
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop bio- eidooier, losgeklopt
pimento (gerookt paprikapoeder, hot)
grof zeezout

Paprika stokjes sidepicll

Met een minimum aan moeite maak je deze heerlijk paprikastokjes bij de gazpacho van gisteren maar de pittige stengels zijn ook een lekkere snack bij een drankje.

Zo maak je pittige paprikastokjes

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C

Paprika stengels 01
Paprika stengels 02
Paprika stengels 03
Paprikastokjes 04

Rol het bladerdeeg uit en snij af wat je nodig hebt.

Snij het deeg in gelijke stroken met behulp van een latje.

Draai de stroken tegengesteld en bestrijk ze met eigeel.

Zeef pimento over de stokjes en bestrooi ze met grof zeezout.

Paprika stengels 05
Paprika stengels 06

Bak de stokjes in 10-15 minuten krokant en laat ze op een rek afkoelen.

Serveer de paprikastokjes warm of koud bij een drankje.

Of bij de gazpacho die je gisteren maakte!