Boodschappenlijstje
1 eetlepel olijfolie
4 chipolata's, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 klein rood uitje, gesnipperd
200 ml witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik tomaten, 400 gram
zeezout & versgemalen zwarte peper
500 gram penne pasta
een handje basilicumblaadjes
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Deze simpele penne met chipolata worstjes is een favoriet van de mini-monsters. Ook van ons, want op drukke dagen is zo'n snel klaar pasta erg handig. Deze pasta is bovendien erg lekker en gezond, dus hij vinkt al onze voorkeuren aan!
Zo maak je pasta met chipolatas en tomatensaus
Bak de chipolata's in 5 minuten rondom bruin in de olijfolie.
Voeg de knoflook en het uitje aan de chipolata's toe.
Bak de knoflook en de uisnippers 1 - 2 minuten mee.
Blus af met de witte wijn en laat het inkoken tot de helft.
Voeg de tomaten en de puree toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de saus in +/- 15 minuten indikken en kook intussen de pasta.
Laat de pasta goed uitlekken en roer het dan door de saus.
Scheur de basilicum in stukjes en schep het door de pasta.
Serveer de penne met de geraspte Parmezaanse kaas.