De boodschappen
400 gram pasta (Bucatini)
1 courgette
1 grote rode ui
1 rode paprika
1-2 eetlepels olijfolie
1 blikje tonijn (in olie of water)
2 eetlepels magere bio yoghurt
1 eetlepel halfvolle mayonaise
½ theelepel paprikapoeder
zeezout en peper naar smaak
optioneel:
een groene salade en brood
Met een pastasalade zet je heel snel een lekkere en gezonde hap op tafel. Je doet er iedereen een plezier mee want jong en ouder houden ervan. Wij doen er vandaag tonijn in maar een pastasalade met met kip, zalm of pesto is ook lekker.
Zo maak je een pastasalade
Begin met het wassen en snijden van de groenten.
Was de sla en tomaten, laat de sla uitlekken maar maak het op het laatste moment aan.
Breng een grote pan water aan de kook en doe de pasta er in.
Kook de pasta in de aangegeven tijd al dente, laat uitlekken.
Bak de kleingesneden groente in de olijfolie beetgaar.
Spoel de pasta met koud water af en doe ze in een grote schaal.
Schep de groenten door de pasta.
Schep de losgemaakte tonijn er door.
Roer mayo en specerijen door de yoghurt.
Schep tot slot de saus door de pastasalade.
Serveer de pastasalade optioneel met groene salade en wat brood.