SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Paste di Mandorla

een heerlijk Italiaans amandelkoekje!
Italiaans en Koekjes bakken
Paste di mandorla sidepic

Boodschappenlijstje
2 vrije uitloop bio-eiwitten (L)          
250 gram gemalen amandelen/amandelmeel
190 gram fijne kristalsuiker            
½ citroen, alleen rasp
½ theelepel amandelextract  
een snufje zeezout    
45 gram poedersuiker

Paste di mandorla sidepicll

We bakken lekkere Italiaanse koekjes, die ook nog supermakkelijk te maken zijn: Paste di Mandorla. De koekjes zijn van buiten stevig maar van binnen zacht en taai. Erg lekker!  Koop amandelmeel als je weinig tijd hebt maar heb je tijd genoeg maal dan zelf de amandelen. Zijn je koekjes nog lekkerder!

Zo maak je Paste di Mandorla

Paste di mandorla 01
Paste di mandorla 02
Paste di mandorla 03
Paste di mandorla 04

Doe twee vrije uitloop bio-eiwitten in een ruime kom.

Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn, maar niet stijf.

Voeg meel, suiker, zout en amandel extract toe.

Doe ook de citroenrasp bij het mengsel in de kom.

Roer het mengsel even stevig door elkaar

Verwarm de oven voor op 160°C / 180°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat

Paste di mandorla 05
Paste di mandorla 06
Paste di mandorla 07

Kneed het deeg dan met de hand.

Rol het deeg in balletjes van 22 gram elk.

Zeef de poedersuiker in een diep bord.

Paste di mandorla 08
Paste di mandorla 09
Paste di mandorla 10

Rol de balletjes door de poedersuiker.

Leg de koekjes op de bakplaat en druk ze plat.

Bak de koekjes in +/- 15 minuten.

Bak ze niet veel langer want dan worden de koekjes hard en droog van binnen

Paste di mandorla 11
Paste di mandorla homepage

Laat de koekjes eerst op de plaat afkoelen en dan op een rooster.

Lekker bij de thee maar ook bij een kopje Italiaanse espresso!

Goditelo!