Icon en

Pasticcini alla Frutta

Italiaanse mini fruitgebakjes
Zomer, Italiaans, Gebak en Met vers fruit
Pasticcini alla fruitta sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
50 gram poedersuiker
125 gram koude boter, in blokjes

½ vrije uitloop bio-eidooier
60 ml ijskoud water
250 ml crème pâtissière
100 gram divers vers fruit

optioneel:
2 eetlepels abrikozenjam

Pasticcini alla fruitta sidepicll

Voor de pasticcini met fruit kneden we de andere helft deeg van gisteren even door en ontdooien we de crème pâtissière. Alleen even zanddeeg-bakjes maken, afbakken en vullen en je hebt iets lekkers bij de koffie of thee, deze zondag. Het fruit waarmee je de pasticcini opmaakt kan elk zomerfruit zijn, aardbeien, frambozen, bessen, druiven mango ananas, net wat je lekker vindt of in huis hebt.

Zo maak je Pasticcini alla Fruitta

Pasticcini alla fruitta 01
Pasticcini alla fruitta 02
Pasticcini alla fruitta 03

Kneed het deeg even door.

Vet de bakvormpjes in.

Bestrooi ze met bloem.

Pasticcini alla fruitta 04
Pasticcini alla fruitta 05
Pasticcini alla fruitta 06
Pasticcini alla fruitta 07

Rol het deeg en steek er cirkels uit.

Druk de cirkels zacht in de vormpjes.

Prik gaatjes in de bodem.

Koel de bakjes 30 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht oven

Pasticcini alla fruitta 08
Pasticcini alla fruitta 10

Bak de pasticcinibakjes 15 - 20 minuten.

Laat de bakjes helemaal afkoelen in de vormen.

De koekbakjes laten makkelijk los. Tik ze uit de vorm op je handpalm, maar doe voorzichtig want de koekbakjes zijn bros!

Pasticcini alla fruitta 11
Pasticcini alla fruitta 12
Pasticcini alla fruitta 13

Roer de crème pâtissière even door en vul een spuitzak.

Spuit rozetten van de crème in de koekbakjes.

Leg het schone fruit op de pasticcini.

Pasticcini alla fruitta 14
Pasticcini alla fruitta home

Verwarm de jam en strijk het eventueel op het fruit op de taartjes.

Volgende week maken we nog meer Pasticcini: Bignè da Giorgio Locatelli!