Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
50 gram poedersuiker
125 gram koude boter, in blokjes
½ vrije uitloop bio-eidooier
60 ml ijskoud water
250 ml crème pâtissière
100 gram divers vers fruit
optioneel:
2 eetlepels abrikozenjam
Voor de pasticcini met fruit kneden we de andere helft deeg van gisteren even door en ontdooien we de crème pâtissière. Alleen even zanddeeg-bakjes maken, afbakken en vullen en je hebt iets lekkers bij de koffie of thee, deze zondag. Het fruit waarmee je de pasticcini opmaakt kan elk zomerfruit zijn, aardbeien, frambozen, bessen, druiven mango ananas, net wat je lekker vindt of in huis hebt.
Zo maak je Pasticcini alla Fruitta
Kneed het deeg even door.
Vet de bakvormpjes in.
Bestrooi ze met bloem.
Rol het deeg en steek er cirkels uit.
Druk de cirkels zacht in de vormpjes.
Prik gaatjes in de bodem.
Koel de bakjes 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht oven
Bak de pasticcinibakjes 15 - 20 minuten.
Laat de bakjes helemaal afkoelen in de vormen.
De koekbakjes laten makkelijk los. Tik ze uit de vorm op je handpalm, maar doe voorzichtig want de koekbakjes zijn bros!
Roer de crème pâtissière even door en vul een spuitzak.
Spuit rozetten van de crème in de koekbakjes.
Leg het schone fruit op de pasticcini.
Verwarm de jam en strijk het eventueel op het fruit op de taartjes.
Volgende week maken we nog meer Pasticcini: Bignè da Giorgio Locatelli!