Icon en

Pasticcini con panna genovesi e ciliegie

Mini kersengebakjes met slagroom
Met chocolade, Zomer, Italiaans, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Pasticcini con panna e ciliegie sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
50 gram poedersuiker
125 gram koude boter, in blokjes

½ vrije uitloop bio-eidooier
een scheutje ijskoud water
theelepels kersenjam, naar smaak

65 ml slagroom
1 eetlepel fijne suiker
125 ml
crème pâtissière
125 gram kersen

Pasticcini con panna e ciliegie sidepicll

Voor de vulling van de Italiaanse kersengebakjes maken we Creme Suisse. Misschien niet zo Italiaans hoewel je bovenin de Italiaanse laars tegen de grens met Zwitserland zit, dus wie weet? Je kunt de slagroom ook door mascarpone vervangen maar onze room moest op voor de houdbaarheidsdatum is verstreken ;)

Zo maak je pasticcini con panna e ciliegie

Pasticcini con panna e ciliegie 01
Pasticcini con panna e ciliegie 02
Pasticcini con panna e ciliegie 03
Pasticcini con panna e ciliegie 04

Ontdooi of maak crème pâtissière.

Was de kersen, laat uitlekken.

Doe slagroom en suiker in de mixer.

Klop de slagroom stijf.

Pasticcini con panna e ciliegie 05
Pasticcini con panna e ciliegie 06
Pasticcini con panna e ciliegie 07

Meng de crème pâtissière met de slagroom.

Klop tot het klontvrij is.

Schep de crème Suisse in een spuitzak.

Pak de overgebleven pasticcinibakjes van het weekend erbij

Pasticcini con panna e ciliegie 08
Pasticcini con panna e ciliegie 09
Pasticcini con panna e ciliegie 10

Pak de overgebleven bakjes er bij.

Schep een theelepeltje jam in de bakjes.

Vul de bakjes op met crème Suisse.

Pasticcini con panna e ciliegie 11
Pasticcini con panna e ciliegie home

Leg een kers bovenop ieder gebakje.

Morgen maken we meer Pasticcini alla Fruitta!

Enjoy!