Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
50 gram poedersuiker
125 gram koude boter, in blokjes
½ vrije uitloop bio-eidooier
een scheutje ijskoud water
theelepels kersenjam, naar smaak
65 ml slagroom
1 eetlepel fijne suiker
125 ml crème pâtissière
125 gram kersen
Voor de vulling van de Italiaanse kersengebakjes maken we Creme Suisse. Misschien niet zo Italiaans hoewel je bovenin de Italiaanse laars tegen de grens met Zwitserland zit, dus wie weet? Je kunt de slagroom ook door mascarpone vervangen maar onze room moest op voor de houdbaarheidsdatum is verstreken ;)
Zo maak je pasticcini con panna e ciliegie
Ontdooi of maak crème pâtissière.
Was de kersen, laat uitlekken.
Doe slagroom en suiker in de mixer.
Klop de slagroom stijf.
Meng de crème pâtissière met de slagroom.
Klop tot het klontvrij is.
Schep de crème Suisse in een spuitzak.
Pak de overgebleven pasticcinibakjes van het weekend erbij
Pak de overgebleven bakjes er bij.
Schep een theelepeltje jam in de bakjes.
Vul de bakjes op met crème Suisse.
Leg een kers bovenop ieder gebakje.
Morgen maken we meer Pasticcini alla Fruitta!
Enjoy!