SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pasticcini con panna e fragole

mini-gebakjes met aardbeien & slagroom
Zomer, Met chocolade, Italiaans, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Pasticcini con panne e fragole sidepic

Boodschappenlijstje
500 gram patentbloem
100 gram poedersuiker
250 gram koude boter, in blokjes
1 vrije uitloop bio-eidooier
een scheutje ijskoud water
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
250 gram verse aardbeien
80 gram pure chocolade

Pasticcini con panne e fragole sidepicll

Pasticinni zijn allerlei kleine - meestal zoete - hapjes voor bij de middag koffie of als dessert. De hele maand maken we  allerlei Italiaanse pasticcini, omdat het zomer is en we er buiten lekker van kunnen snoepen. We bakken een grote hoeveelheid pasticcini-bakjes en vriezen de helft leeg in. Dan blijven ze heel lang vers. Omdat de mini-monsterstjes ook veel van zoet houden maken we de gebakjes echt 'mini'. Voor ons ook veel beter ;))

Zo maak je aardbeien met slagroom pasticcini

Pasticcini con panna e fragole 01
Pasticcini con panna e fragole 02
Pasticcini con panna e fragole 03

Zeef het meel in een grote kom.

Zeef de poedersuiker erbij.

Voeg de boterblokjes er ook aan toe.

Wrijf de boterblokjes met de hand stevig door het meel/suikermengsel

Pasticcini con panna e fragole 04
Pasticcini con panna e fragole 05
Pasticcini con panna e fragole 06
Pasticcini con panna e fragole 07

Wrijf tot de boter is opgenomen.

Klop de eidooier los.

Kneed hem door de meelmix.

Tot het grote kruimels zijn.

Pasticcini con panna e fragole 08
Pasticcini con panna e fragole 09
Pasticcini con panna e fragole 10

Voeg het water in beetjes toe en kneed.

Tot je een glad, elastisch deeg hebt.

Rol het deeg in vershoudfolie en zet het in de ijskast.

Laat het deeg minimaal 30 minuten in de ijskast rusten en verwarm de oven voor op 200°C / hete lucht 180°C

Pasticcini con panna e fragole 11
Pasticcini con panna e fragole 12
Pasticcini con panna e fragole 13
Pasticcini con panna e fragole 14

Kneed en rol het deeg uit.

Steek er cirkels uit.

Druk ze zacht in de vorm.

Prik gaatjes in de bodem.

Pasticcini con panna e fragole 15
Pasticcini con panna e fragole 16
Pasticcini con panna e fragole 17

Zet de bakjes 15 minuten in de koeling.

Bak de pasticcini in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Laat de bakjes afkoelen in de vorm.

Terwijl de bakjes afkoelen maak je de vulling

Pasticcini con panna e fragole 18
Pasticcini con panna e fragole 19
Pasticcini con panna e fragole 20
Pasticcini con panna e fragole 22

Doe de suiker bij de slagroom.

Klop de slagroom stijf.

Was en droog de aardbeien.

Rasp de chocolade.

Halveer wat kleine aardbeien en snij de rest klein

Pasticcini con panna e fragole 23
Pasticcini con panna e fragole 24
Pasticcini con panna e fragole 25

Smelt de rest van de chocola au bain marie.

Strijk de gesmolten chocolade in de koekbakjes.

Laat de chocolade harden in de ijskast.

Pasticcini con panna e fragole 23
Pasticcini con panna e fragole home

Schep gesneden aardbei onderin het bakje en spuit er slagroom op.

Bestrooi de pasticcini met chocola en leg er een halve aardbei op.

We vullen de helft met aardbeien & slagroom en morgen vullen we de andere helft met crème pâtissierè & gemengd fruit :))