Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop bio-ei
50 gram pure chocolade
250 ml crème pâtissière (PDF)
50 gram aardbeien
optioneel poedersuiker
De Italianen zijn beroemd door hun pasta en pizza, maar de Italiaanse koffie met pasticcini is ook erg lekker! Het recept voor Italiaanse koffie hebben we al eerder gedeeld en deze maand bakken we de pasticcini die erbij horen. Zie het als de Franse petit four, het zijn ook kleine taartjes, soesjes of koekjes. Vandaag maken we de bakjes van bladerdeeg, lekker met chocolade en crème pâtissière.
Zo maak je Pasticcini
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C Hete lucht, als je een traditionele bakvorm gebruikt, vet hem in. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoeft het niet
Rol het bladerdeeg uit en steek er cirkels uit.
Kneed de restjes, rol ze uit en steek er meer cirkels uit.
Leg de cirkels op de bakvorm en druk ze er voorzichtig in.
Prik heel veel gaatjes in de bodem van het deeg, met een vork.
Bestrijk de bakjes met losgeklopt ei voor een glansje.
Bak de bakjes in 10-12 minuten goudbruin, laat even afkoelen in de vorm.
Zet de bakjes op een rooster om helemaal afkoelen.
Maak de rest van de vulling terwijl de bakjes helemaal afkoelen
Was de aardbeien.
Hak de chocolade.
Smelt het au bain marie.
Giet chocola in de bakjes.
Spuit crème pâtissière op de bakjes.
Druk op elk bakje een aardbeitje.
De pasticcini zijn klaar! Volgende week maken we ze met de Italiaanse pasticcinibakjes, van koekdeeg ;)) en met slagroom!