Boodschappenlijst
1 liter melk
2 kaneelstokjes, licht geplet
1 eetlepel kandijsuiker
250 gram pure chocolade, fijngehakt
1 theelepel koekkruiden
50 ml Frangelico of amaretto likeur (optioneel)
100 ml slagroom + 1 eetlepel suiker, geklopt
marshmallows, om te serveren (optioneel)
Nu het buiten weer kouder wordt is warme chocolademelk zo lekker, zeker als je er Peperkoek chocolademelk van maakt. Je ruikt de geurige kruiden al als je binnenkomt en je weet, we gaan weer langzaam naar de winter toe! Maar laten we eerst maar herfstpret hebben!
Zo maak je Peperkoek Chocolademelk
Verwarm de bekers in de oven.
Hak de chocolade fijn.
Doe de melk in een steelpan.
Voeg kaneelstokjes en kandijsuiker aan de melk toe.
Breng de melk, al roerend, net aan de kook.
Wacht even tot de melk gaat stomen.
Draai het gas uit en neem de pan er af.
Verwijder de kaneelstokjes, gooi ze weg en roer de chocolade er in gedeelten door
Roer tot alles gesmolten is.
Roer de koekkruiden er door.
Schenk de chocolade in de hete bekers.
Optioneel: na de koekkruiden kun je ook de likeur doorroeren
Schep er geklopte slagroom boven op.
Strooi geraspte chocola bovenop.
Geef marshmellow bij de warme peperkoek chocolademelk. Fijne herfst!