SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Peppa's kerstboomstam

steelt de show!
Met chocolade, Brits, Kerstmis, Met vers fruit en Taart
Peppas yule log side

De boodschappen
7 vrije uitloop eieren, medium
140 gram fijne kristalsuiker
65 gram cacao
boter, om in te vetten
150 gram chocolade
250 ml slagroom
vers fruit

Optioneel: gekleurd marsepein, poedersuiker

Peppas yule log 24

In het nieuwe Peppa Big kerstboek zit een receptenboekje met daarin een yule log. Peppa gebruikt een kant&klaar gekochte cake maar wij bakken hem zelf. Zo makkelijk en veel lekkerder natuurlijk! Als je in een extra creatieve kerstbui bent maak je zelf een Peppa van marsepein op de cake.

Zo maak je een Peppa kerstboomstam

 

Peppas yule log 00
Peppas yule log 01
Peppas yule log 02
Peppas yule log 03
Scheid de eieren in drie komen, waarom zie je hier!
Als je 2 kommen had gebruikt was je eiwit nu verknoeid.
Weeg de juiste hoeveelheid suiker met de weegschaal af.
Mix de suiker met de dooiers tot een bleek gele, dikke massa.
Peppas yule log 04
Peppas yule log 05
Peppas yule log 06
Zeef de cacao bij het eimengsel.
Vouw de cacao er met een spatel in.
Roer tot de massa glad en glanzend is.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Peppas yule log 07
Peppas yule log 08
Peppas yule log 09
Peppas yule log 10
Wrijf de mixerkom en garde in met citroensap.
Doe de eiwitten in de mixerkom en mix.
Mix tot de eiwitten stijf zijn.
Schep het eiwit door de chocolademix.

Als je het eiwit in kleine gedeelten door de chocolademix schept werkt dat makkelijker en je cakebeslag wordt mooi glad.

Peppas yule log 11
Peppas yule log 12
Peppas yule log 13
Als al het eiwit in het beslag is opgenomen ziet het er zo uit.
Giet het beslag in een met ingevet bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de cake in 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Peppas yule log 14
Peppas yule log 15
Peppas yule log 16
Peppas yule log 17
Laat de cake afkoelen, keer hem om en trek het papier eraf.
Terwijl de cake afkoelt klop je de slagroom stijf.
Smelt intussen de chocolade au bain marie.
Bestrijk de afgekoelde cake met een dikke laag slagroom.
Peppas yule log 18
Peppas yule log 19
Peppas yule log 21
Verspreid het gewassen en gesneden fruit over de cake.
Rol de cake voorzichtig op in de breedte, de open kant onder.
Giet de gesmolten chocolade over de cake totdat hij bedekt is.
Laat de chocolade half hard worden en trek er dan met een vork strepen in.
Peppas yule log 22
Peppas yule log 23
Peppas yule log home
Laat de cake in de ijskast een paar uur opstijven.

Snij met een scherp mes de uiteinden netjes glad.

Decoreer de boomstam naar eigen fantasie.
Met alleen een dun laagje poedersuiker 'sneeuw' is de boomstam al mooi. Maar je kunt hem ook nog met kerstchocolaatjes of een marsepein Peppa Big versieren.


Vrolijk kerstfeest!