Icon en

Petra is een heel bijzonder boek!

De Nationale Voorleesdagen zijn er weer!
Prentenboek, Filosofie, Grappig en De Nationale Voorleesdagen
Petra homepage

Petra
Auteur/Illustrator: Marianna Coppo
Oorspronkelijke taal: Italiaans
Vertaald door: Denise Bos
Verschenen: maart 2019
Uitgeverij: BBNC Publishers
ISBN13: 9789045323923
Prijs: € 12.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Petra sidepic

Top 10 prentenboek van De Nationale Voorleesdagen 2021 werd in 2016 al in Italië uitgegeven. Het is Petra, het eerste prentenboek van kinderboekenschrijfster/ illustrator Marianna Coppo. In 2019 werd het het boek in het Nederlands vertaald en in 2020 in het Engels. Het is een schattig, lief, filosofisch prentenboek.

Het verhaal is heel bijzonder, Petra is een rots denkt ze maar dan blijkt dat ze eigenlijk een kiezel is. Of nee, ze is een ei. Oh, wacht even, geen ei, ze is een eiland. Of nee toch niet, ze denkt eerder dat ze een olifant is. :)) Wat ze ook is, voor ons is Petra in ieder geval prachtig!

Petra 01
Petra 02
Petra 03
Petra 04

De illustraties zijn schattig en de kleuren zijn lief. Petra kijkt je zo vrolijk aan, ook al blijkt telkens dat ze niet is wie ze dacht te zijn. Je ziet dat ze zich niet uit het veld laat slaan. Wat ze ook zal blijken te zijn, het is vast en zeker iets geweldigs, dat weet Petra zeker!

Wij vinden het erg leuk dat op een simpele manier aan mini-monstertjes wordt verteld dat je met een beetje fantasie mag zijn wie of wat je maar wilt, maar dat je boven alles jij bent!

3 stralende sterren voor Petra en de voorleesdagen, van de kleine luisteraars en de voorlezers!