De boodschappen
65 gram zachte boter
2 theelepels verse dille
een halve citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper
8 sneden brood
150 gram gerookte zalm
1/2 komkommer
Foto links Jo Pratt
Deze luxe zalmsandwiches van Jo Pratt, een Britse (kookboeken)schrijfster en kok die al vele prijzen won, zijn heerlijk voor je picknick of bij een high tea. De subtiele citroen/dille boter doet het hem!
Zo maak je de sandwiches
Meng de zachte boter met de fijngesneden dille.
Voeg een flinke scheut citroen aan de boter toe.
Maal zwarte peper en zeezout over de boter en roer.
Besmeer twee getoaste boterhammen met de boter.
Beleg het brood met komkommer en gemengde sla.
Snij de gerookte zalm in dunne plakken.
Druk de twee boterhammen voorzichtig op elkaar.
Verwijder eventueel de korstjes, snij het brood in driehoekjes en serveer het met een stukje citroen.