Boodschappenlijstje voor 8 cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
2 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
wit rolfondant
rolfondant in pastelkleuren
250 ml slagroom
Vandaag bakken we cupcakes voor Pinksteren. We maken ze mooi met duifjes en bloemen van fondant en extra lekker met slagroom. De monstertjes kunnen al goed helpen, ze steken met plezier fondant uit. Daarna mogen ze de cupcakes versieren met mooie bloemen en duifjes.
Zo maak je de Pinkstercupcakes
Mix de boter en suiker romig.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Spatel er vanille door.
Zeef het bakmeel er in 2 delen bij.
Vouw het meel in het botermengsel.
Vouw in tot je een glad beslag hebt.
Vouw op het eind de melk in het beslag.
Verwarm de oven voor op 170²C
Zet de vormpjes in het bakblik.
Vul ze gelijkmatig met beslag.
Bak de cupcakes in 25 minuten.
Test of de cupcakes gaar zijn.
De cupcakes zouden nu licht goudbruin moeten zijn en een in het midden gestoken prikker moet er schoon uikomen
Laat de cupcakes enkele minuten afkoelen in het bakblik
Zet ze dan op een rooster.
Rol het fondant dun uit.
Steek er cirkels uit.
Plak de fondant op de cakejes.
Met een drup water onderop het fondant.
Steek bloemen en duiven uit fondant.
Teken oogjes op de duiven, plak de gele harten op de bloemen en laat ze drogen
Klop intussen de slagroom met de suiker stijf
Schep de slagroom in een spuitzak.
Zet de zak in een glas en vouw hem om.
Spuit slagroom rozetten op de cupcakes.
Spuit de rozetten niet te dicht bij de rand!
Er moet ruimte zijn om de bloemen in te steken.
Wij wensen je mooie Pinksterdagen!