Boodschappenlijst
150 gram amandelmeel
½ theelepel bakpoeder
75 gram vloeibare honing
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel zeezout
25 gram stukjes gedroogde cranberry's
25 gram gepelde pistachenoten
Het suikerfeest begint vandaag en het duurt 3 dagen. Alle Moslims op de wereld vieren dat het vasten er op zit en dat ze weer lekker mogen eten. Er wordt overvloedig gekookt en gebakken, de kinderen krijgen cadeautjes en het feest wordt normaal met veel familie gevierd.
Doordat het Covid19-virus nog steeds in Nederland rondwaart wordt het Suikerfeest dit jaar thuis gevierd, met het gezin, als dat mogelijk is. Heel jammer! Voor de gezelligheid bakken wij deze lekker zoete, kruidige koekjes op deze feestelijke dag, ook al vieren we geen Suikerfeest als geboren Dutchies.
Zo maak je de cranberry-pistachio-koekjes
Verwarm de oven voor tot 160°C en leg bakpapier op de bakplaat
Doe het amandelmeel, bakpoeder en honing in een grote kom.
Roer het goed door elkaar tot het één geheel is.
Voeg het zout en alle specerijen aan het meelmengsel toe.
Meng alles specerijen goed door het deeg.
Schep tot slot cranberry en nootjes er door.
Rol het deeg in balletjes en druk ze plat.
Bak de koekjes in ±15 minuten lichtbruin.
Terwijl de koekjes bakken zweeft er een heerlijke geur door de keuken!
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De cranberry-pistachiokoekjes smaken heerlijk!
Morgen maken we een schattige kleine snack voor de kinderen maar voor nu Eid Mubarak! (Gezegend Suikerfeest!).