De boodschappen
250 gram bloem + extra om te bestuiven
15 gram verse gist
snufje suiker
snufje zout
30 ml extra virgin olijfolie
150 ml water
optioneel:
2 eetlepels extra virgin olijfolie
maanzaad, komijnzaad, grof zeezout
Zo maak je Pita broodjes
Zeef de bloem in een kom.
Verse gist koop je bij een Jumbo supermarkt.
Weeg de gist, verkruimel het, voeg de andere ingrediënten toe.
Mix het op medium snelheid tot een samenhangend deeg.
Bestuif een vel bakpapier met bloem.
Kneedt het deeg snel door, met je handen.
Vorm een bal, leg het deeg terug in de kom.
Dek de kom met af met vershoudfolie.
Laat het deeg - op kamertemperatuur - in 30 minuten verdubbelen in hoeveelheid,
Plaats het deeg op met bloem bestoven bakpapier en rol een cylinder van +/- 30 cm.
Snijdt de cylinder in 8 stukken en vorm hiervan cirkels van +/- 10 cm doorsnee.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Meet de extra virgin olijfolie af met een eetlepel.
Verdeel de twee eetlepels olijfolie over de broodjes.
Strooi er zeezout, komijn & maanzaad op.
Bak de broodjes 10 minuten in het midden van de oven.
De broodjes passen niet in 1 keer in de oven, de laatste 3 laten we naturel.
Als de randjes kleuren zijn ze klaar om uit de oven te halen, alleen wat afkoelen.
Pita brood smaakt heerlijk bij hummus, maar ook met halloumi kaas.
Morgen maken we hummus.