Wat heb je nodig voor gazpacho?
1 komkommer
1 stengel bleeksederij
2 lenteuitjes
1 rood pepertje
1 gele paprika
4 Roma tomaten
2 teentjes knoflook
30 ml passata
75 ml extra virgin olijfolie
45 ml balsamico azijn
klein scheutje tabasco
zeezout & vers gemalen zwarte peper
bieslook, fijn geknipt
Gazpacho is een Spaanse klassieker, een koude soep die als voorgerecht of tapas gegeten wordt. De soep wordt gemaakt van rauwe groenten, pittige specerijen en kruiden, is dus vegetarisch, gezond en erg lekker. Zo'n soep tikt alle snazzie hokjes voor vaderdag!
Zo maak je gazpacho
Was, schil en snij de groenten.
Doe de groenten in de blender.
Doe er geperste knoflook bij.
Blend de groenten tot dikke puree.
Voeg er de passata, olijfolie en balsamico aan toe en blend het kort door de groenten, niet te glad maar zodat het nog structuur heeft.
Breng de gazpacho op smaak met zout, peper en tabasco.
Schenk de gazpacho in shotglazen, strooi er bieslook op.
Zet de glazen in de ijskast tot ze goed koud zijn, morgen bakken we er hartige paprikastokjes bij.