De boodschappen
250 gram pizzameel
45 ml olijfolie
125 ml water
handje salie of basilicum
Bol mozzarella
30 ml olijfolie
2 grote roma tomaten
2 sjalotten
200 gram pancetta, in blokjes
wat takjes platte peterselie
zeezout & versgemalen zwarte peper
Komt ons knutselvriendje David - die tegenwoordig helemaal in België woont - logeren, superleuk! Mag hij natuurlijk kiezen wat we gaan eten. Pizza wordt het, zijn lievelings eten.
Nu woont David in Bëlgie tegenover een Italiaanse pizzeria en daar kunnen we niet tegenop. Maar niet getreurd, hij vindt de diepvriespizza toch het lekkerst, salami wordt het, van Dr Oetker.
Na het eten van zo'n kartonnen pizza uit de diepvries weten wij het zeker! Je koopt een pak super handig Italiaans meel, kneedt het (het hoeft niet eens te rijzen!) en je legt erop wat je maar lekker vindt. Zo gemakkelijk, gezond en heel erg lekker vers maak je zelf pizza!
Weeg de juiste hoeveelheid meel af.
Doe het meel in een grote kom.
Voeg het water er aan toe.
en 45 ml olijfolie & een mespunt zout.
Kneedt alles goed door elkaar.
Was de kruiden en hak of knip ze fijn.
Kneed de salie door het deeg.
Druk het deeg plat op bakpapier.
Leg het deeg op de bakplaat.
Wrijf 30ml olijfolie over de pizza.
Bedek de pizza met tomaat.
Strooi er grofgehakte ui & pancetta over.
Leg er plakjes mozzarella op.
Sprenkel olijfolie over de pizza.
Maal peper over de pizza.
Bestrooi tot slot met peterselie.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bak de pizza 20 minuten.
Is de pizza mooi goudbruin en de kaas gesmolten? Dan is ie klaar.
Snijdt de pizza in punten en serveer hem gelijk heet uit de oven.