Boodschappenlijstje
100 gram meel
100 gram boekweitmeel
50 gram gesmolten boter
1 vrije uitloop bio-ei
5 gram gedroogde gist
400 ml lauwwarme melk
½ theelepel zout
1 eetlepel stroop
Straks, in de kerstvakantie, als de meeste feestelijkheden weer achter de rugzijn blijven we lekker een dagje thuis. We hebben dan een pyjama-ochtend en we spelen met onze kerstcadeautjes. Voor dat extra-vakantiegevoel bakken we oma's poffertjes. Altijd een goed idee, vinden de mini-monstertjes ;))
Zo maak je echte poffertjes
Zet de boter laag op, om te smelten
Zeef het meel in de mixerkom.
Zeef het boelwijtmeel er bij.
Maak een kuil in het midden.
Pak de gesmolten boter er bij.
Giet in de kuil, strooi de gist over het meel.
Doe het ei er ook bij.
Giet de helft van de melk erbij.
Klop tot het goed gecombineerd is.
Doe de andere helft melk erbij.
En ook de stroop.
En ook nog het zout.
Klop alles weer goed door elkaar.
Leg er een warme, natte theedoek over.
Laat het beslag 45 minuten rijzen.
Zo bak je poffertjes
Laat de gietijzeren pan goed heet worden maar bak op middelhoog vuur
Vet de pan goed in.
Schep het beslag in de kuiltjes.
Keer de poffertjes als ze bovenop stollen.
Begin met keren waar je begon met gieten en werk snel.
Serveer de poffertjes met een klontje boter en zeef er poedersuiker over.