SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Oud-Hollandse poffertjes

een basis-recept
Basisrecept, Nederlands, Pannenkoeken en Traktatie
Poffertjes sidepic

Boodschappenlijstje
100 gram meel
100 gram boekweitmeel
50 gram gesmolten boter
1 vrije uitloop bio-ei
5 gram gedroogde gist
400 ml lauwwarme melk
½ theelepel zout
1 eetlepel stroop

Poffertjes home

Straks, in de kerstvakantie, als de meeste feestelijkheden weer achter de rugzijn blijven we lekker een dagje thuis. We hebben dan een pyama-ochtend en we spelen met onze kerstcadeautjes. Maar voor dat extra-vakantiegevoel kunnen we natuurlijk wel poffertjes bakken. Altijd een goed idee, vinden de mini-monstertjes ;))

Zo maak je echte poffertjes
Zet de boter laag op, om te smelten

Poffertjes 01
Poffertjes 02
Poffertjes 03
Poffertjes 04

Zeef het meel in de mixerkom.

Zeef het boelwijtmeel er bij.

Maak een kuil in het midden.

Pak de gesmolten boter er bij.

Poffertjes 05
Poffertjes 06
Poffertjes 07

Giet in de kuil, strooi de gist over het meel.

Doe het ei er ook bij.

Giet de helft van de melk erbij.

Poffertjes 08
Poffertjes 09
Poffertjes 10
Poffertjes 11

Klop tot het goed gecombineerd is.

Doe de andere helft melk erbij.

En ook de stroop.

En ook nog het zout.

Poffertjes 12
Poffertjes 13
Poffertjes 14

Klop alles weer goed door elkaar.

Leg er een warme, natte theedoek over.

Laat het beslag 45 minuten rijzen.

Zo bak je poffertjes

Laat de gietijzeren pan goed heet worden maar bak op middelhoog vuur

Poffertjes 15
Poffertjes 16
Poffertjes 17

Vet de pan goed in.

Schep het beslag in de kuiltjes.

Keer de poffertjes als ze bovenop stollen.

Begin met keren waar je begon met gieten en werk snel.

Poffertjes recipe

Serveer de poffertjes met een klontje boter en zeef er poedersuiker over.