De boodschappen
8 eetlepels olijfolie
1 ui en 2 selderijstengels, gehakt
2 middelgrote wortels, gehakt
6 kippendijen, zonder bot
175 ml witte wijn +500 ml kipfond
3 eetlepels tomatenpuree
2 laurier, 1 rozemarijn, 2 salieblaadjes
Dit recept van Gennaro Contaldo voor een heerlijke kippenstoof met de hele familie is een van Snazzie’s favoriete kipgerechten. Gemakkelijk te maken en erg lekker!
Zo maak je Pollo alla cacciatore
Verhit 4 lepels olijfolie in een koekenpan.
Bak ui, wortel en selderij in 3-4 minuten zacht.
Braadt de kip in de rest van de olie 2-3 min. aan.
Doe de groenten bij de kip in de pan.
Voeg de wijn toe, laat inkoken tot de helft.
Roer er tomatenpuree door.
Voeg de kippenfond ook toe.
Doe de kruiden in de pan.
Laat de stoof 30 minuten sudderen.
Serveer de polla alla cacciatore met gekookte polenta of pasta.