Boodschappenlijst voor 2
2 afbak panini broodjes
2 kipfilets (samen 200 gram)
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 grote vrije uitloop bio-eieren
35 gram patent bloem
100 gram paneermeel
100 gram geraspte Pecorino Romano
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel. knoflookpoeder
olijfolie, om in te bakken
sla, ui en tomaten
optioneel: mayonaise, naar smaak
We maken een heel lekker Italiaans recept met kip: Pollo alla Romana en vandaag eten wij het bij de lunch, op een broodje. Het begint met veel kabaal, we maken de kip wat platter (2cm dikte) door er met de deegroller op te slaan. Maar als je stevig rolt blijft het lekker rustig in de keuken :)) We wassen en snijden de groenten en soort van frituren de op zi'n Italiaan gepaneerde kip. Erg lekker hoor, dit broodje!
Zo maak je een Pollo alla Romana Broodje
Begin met de panini broodjes, verwarm de oven voor op 220°C
Bak de broodjes af in 10 minuten.
Rol de kip plat, tot 2 cm dikte.
Was de groenten en laat uitlekken.
Snij de groenten en zet ze opzij.
Zo paneer je de kip
Klop de eieren los.
Doe er zeezout en gemalen zwarte peper bij.
Rasp de Pecorino Romano.
Doe het paneermeel in een grote kom
Voeg de kaas, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe.
Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.
Bestrooi de kip met bloem, tik teveel bloem af.
Zet het eimengsel, de panneermix en de kip klaar.
Bedek de kip rondom met eimengsel.
Druk beide kanten stevig in het paneermengsel.
De kipfilets zijn klaar om te bakken.
Zo bak je de kip
Verhit ½ cm olie in de koekenpan.
Bak de kip ongeveer 4 minuten aan elke kant.
Tot de kip goudbruin van kleur en gaar is.
Laat de kip even uitlekken op keukenpapier en snij het dan in reepjes
Je kunt eventueel wat mayonaise op de broodjes smeren.
Leg dan de sla, kip, ui en tomaat op de broodjes
Godere! - Geniet er van!